NASZA FILOZOFIA

Zamknięty obieg produkcji "od ziarna do stołu"

Zbudowanie zamkniętego łańcucha produkcji zapewnia Cedrob przewagę konkurencyjną, niezależność od dostaw zewnętrznych i wahań cen, a konsumentom daje gwarancję otrzymania żywności najwyższej jakości.

W modelu od „ziarna do stołu” poszczególne zakłady odpowiadają za konkretne etapy produkcji. Umożliwia to szczegółową kontrolę jakości i optymalizację kosztów. Dzięki wieloletnim inwestycjom Cedrob udało się zbudować kompletny łańcuch produkcji. Tworzy go dziś kilkadziesiąt podmiotów.

NASZA FILOZOFIA

Konsument

Polski drób doceniany jest przez klientów na rynku rodzimym i europejskim. Przy zachowaniu restrykcyjnych norm transportowych, produkty trafiają do sklepów i na stoły konsumentów w Polsce oraz do ponad 70 krajów na całym świecie.

NASZA FILOZOFIA

Sklep

Konsumentom i partnerom biznesowych, takim jak hurtownie i sklepy dajemy gwarancję otrzymania żywności najwyższej jakości.

NASZA FILOZOFIA

Produkt

Nasi klienci otrzymują najwyższej jakości świeże i mrożone mięso z kurczaka, kaczki i gęsi, w postaci tuszek i elementów w różnych wariantach pakowania. W ofercie posiadamy także szeroki wybór produktów przetworzonych - wędlin, kiełbas i dań gotowych.

NASZA FILOZOFIA

Ubojnie

Na doskonałe wyniki produkcji mięsa drobiowego pracuje sześć nowoczesnych obiektów. Mięso produkowane jest zgodnie z międzynarodowymi standardami jakościowymi (BRC, IFS) przy zachowaniu wysokich norm dobrostanowych, sanitarnych i weterynaryjnych. i przepustką na rynki całego świata. Innowacyjne rozwiązania technologiczne stosowane w funkcjonujących ubojniach drobiu stawiają Cedrob w czołówce przedsiębiorstw inwestujących w rozwój na skalę globalną.

NASZA FILOZOFIA

Fermy tuczowe

Z nowoczesnych ferm zarodowych pisklęta po okresie przejściowym trafiają do budynków inwentarskich, gdzie prowadzony jest tucz. Spółka ściśle współpracuje z producentami żywca drobiowego w zakresie brojlera, kury rosołowej mięsnej, kaczki oraz gęsi owsianej. W tym rozumieniu Cedrob jest wzajemnie komplementarnym systemem podmiotów.
Funkcjonujące obiekty wyposażone są w najnowocześniejsze technologie do hodowli drobiu, co sprzyja zachowaniu odpowiedniego dobrostanu zwierząt. We wszystkich obiektach prowadzona jest wspólna profilaktyka zootechniczno-weterynaryjna. Obiekty hodowlane wyposażone są w najnowocześniejsze rozwiązania technologiczne, m. in. w system rusztowy.

NASZA FILOZOFIA

Fermy zarodowe i wylęgarnie

Obieg produkcyjny rozpoczyna się na fermach reprodukcyjnych. Ich funkcjonowanie w strukturach Cedrob daje odbiorcom piskląt 100% bezpieczeństwo oraz gwarancję wysokiej jakości dostaw. 

We wszystkich obiektach prowadzona jest wspólna profilaktyka zootechniczno weterynaryjna. Obiekty hodowlane wyposażone są w najnowocześniejsze rozwiązania technologiczne, m. in. w system rusztowy, który umożliwia zbiór mniej zabrudzonych jaj ściółkowych.

Zalężone jaja z ferm reprodukcyjnych trafiają do wylęgarni w Pawłowie, Skarżynku, Kossobudach, Mławie, Nowym Tomyślu, Tulcach oraz Gnieźnie, gdzie wykluwają się kurczęta i pisklęta kaczek oraz gęsi. Łączne moce przerobowe trzech zakładów to ponad 520 mln jaj wylęgowych w skali roku. Firma ma 100 % wpływ na jakość surowca, który trafia do klienta. 



NASZA FILOZOFIA

Pasza

Hodowcy żywca drobiowego dostarczający surowiec dla spółki zaopatrują się w pasze wyprodukowane w Zakładzie Produkcji Pasz, funkcjonującym w strukturze Cedrob od 2007 roku. W ramach Cedrob Pasze działają jedne z najnowocześniejszych, w pełni zautomatyzowanych obiektów w Polsce w Gumowie, Raciążu, Rypinie i Ligocie Dolnej, o łącznej mocy produkcyjnej 1,4 mln ton rocznie. Całkowita produkcja i sprzedaż pasz w 2019 r. wyniosła 1,1 mln ton. 

Każdego roku Cedrob Pasze od lokalnych rolników skupuje setki tysięcy ton zboża: pszenicę, kukurydzę (w tym kukurydzę mokrą), pszenżyto, jęczmień. Z zakupionych zbóż produkujemy mieszanki paszowe dla kurcząt rzeźnych, indyków rzeźnych, kur stad reprodukcyjnych mięsnych i nieśnych, a także kur towarowych, kaczek, gęsi oraz trzody chlewnej.

NASZA FILOZOFIA

Pasza

.st0{display:block}.st1{fill-rule:evenodd;clip-rule:evenodd;fill:#e6ebf1}.st1,.st3{display:inline}.st4{fill:#cfd8e9}.st6{fill:#ffd2b8}.st8{fill-rule:evenodd;clip-rule:evenodd;fill:#d9e5a1}.st10{fill:#b7cc56}.st13{fill:#0c0970}.st27{fill-rule:evenodd;clip-rule:evenodd;fill:#e6e6ff}.st29{fill:#b0b0ff}.st32,.st98{fill-rule:evenodd;clip-rule:evenodd;fill:#e6ebf1}.st98{fill:#ffe2cf}.st127{fill:#fdf5e5}.st127,.st143,.st144{fill-rule:evenodd;clip-rule:evenodd}.st143{display:block;fill:#cfd8e9}.st144{fill:#6767ce}.st92{fill-rule:evenodd;clip-rule:evenodd;fill:#FFE2CF;}.st131{fill-rule:evenodd;clip-rule:evenodd;fill:#6767CE;}.st130{fill-rule:evenodd;clip-rule:evenodd;fill:#CFD8E9;}



KOMPLETNY PROCES PRODUKCJI

Dzięki wieloletnim inwestycjom firmie Cedrob udało się zbudować zamknięty łańcuch produkcji. Tworzy go dziś kilkadziesiąt wzajemnie komplementarnych podmiotów. Pierwszym elementem cyklu od ziarna do stołu jest uprawa zbóż na własnych polach oraz ich skup od rolników indywidualnych. Surowiec kontraktuje Działu Skupu Cedrob Pasze, a następnie trafia on do wytwórni, które produkują pasze dla zwierząt hodowlanych.

Kompletny łańcuch produkcji zapewnia firmie przewagę konkurencyjną, niezależność od dostaw zewnętrznych i wahań cen, a konsumentom daje gwarancję otrzymania żywności najwyższej jakości.

Ważnym elementem cyklu jest troska o jak najlepszą kondycję piskląt, gdyż ma to decydujące znaczenie dla późniejszych wyników hodowlanych. Z tego względu firma hoduje własne pisklęta, które trafiają na fermy tuczowe. Gdy zwierzęta osiągają odpowiednią wagę i spełniają najwyższe standardy w zakresie zdrowia, trafiają do ubojni. Uzyskane mięso przekazywane jest do hurtu, a następnie do sklepów detalicznych lub dalej do zakładów przetwórstwa, gdzie przetwarza się je na doskonałe wędliny, które można znaleźć w sklepach w całym kraju.

Nasza filozofia

Kompletny proces produkcji

Model "od ziarna do stołu" pozwolił spółce Cedrob na uzyskanie przewagi konkurencyjnej, której zalety odzwierciedlone są w najwyższej jakości produktu dostarczanego do konsumenta.


KOMPLETNY PROCES PRODUKCJI

W modelu od ziarna do stołu poszczególne zakłady odpowiadają za konkretne etapy produkcji. Umożliwia to szczegółową kontrolę jakości i optymalizację kosztów. Dzięki wieloletnim inwestycjom udało się nam zbudować kompletny łańcuch produkcji. Tworzy go dziś kilkadziesiąt podmiotów.

Było to możliwe dzięki wieloletniemu doświadczeniu w hodowli i produkcji, zaangażowaniu pracowników i zastosowaniu nowoczesnych rozwiązań technologicznych. Dziś Cedrob S.A. wytwarza własne pasze, prowadzi reprodukcję i hodowlę drobiu, posiada zakłady ubojowe oraz obiekty zajmujące się oczyszczaniem odpadów oraz przetwarzaniem wyselekcjonowanych surowców drobiowych.

Wszystkie etapy produkcji objęte są stałym nadzorem inspekcji weterynaryjnej, a zakłady przestrzegają restrykcyjnych wymogów higieniczno-sanitarnych, obowiązujących na terenie Unii Europejskiej. Dzięki temu konsumenci mają pewność, że mięso wytwarzane jest w sposób zrównoważony i bezpieczny dla środowiska.


Wpływy z podatków CEDROB S.A. na podstawie 2020 r.
 ETAP PRODUKCYJNYZIARNO
Uprawa zbóż na własny polach, a także skup zbóż od rolników.
PASZA
Ziarno przetwarzane jest na wysokogatunkowe pasze dla drobiu i trzody chlewnej.
FERMY ZARODOWE
I WYLĘGARNIE




FERMY TUCZOWE

Zalężone jaja z ferm reprodukcyjnych trafiają do wylęgarni, gdzie wykluwają się kurczęta i pisklęta gęsi. Następnie ptaki pozostają w obiektach tuczowych, w warunkach dostosowywanych do ich cyklu rozwojowego.


Cedrob odpowiada także za cały proces hodowli, zgodny z europejskimi normami dobrostanowymi oraz konkluzjami BAT (Best Available Techniques - najlepsze możliwe na rynku standardy chowu zwierząt gospodarskich). Kluczowe elementy hodowli to bioasekuracja i profesjonalna opieka nad zwierzętami.
UBOJNIE
Mięso produkowane jest w zakładach produkcyjnych zgodnie z międzynarodowymi standardami jakościowymi (BRC, IFS) przy zachowaniu wysokich norm dobrostanowych, sanitarnych i weterynaryjnych.
 ETAP HANDLOWY PRODUKT

Przy zachowaniu restrykcyjnych norm transportowych, produkty trafiają do sklepów i na stoły konsumentów w Polsce oraz do ponad 80 krajów na całym świecie.
SKLEP
KONSUMENT

TROSKA O WYSOKĄ JAKOŚĆ PRODUKTÓW TO JEDNA Z KLUCZOWYCH WARTOŚCI, JAKIMI KIERUJE SIĘ W SWOJEJ DZIAŁALNOŚCI CEDROB. JEST ONA KONTROLOWANA NA KAŻDYM ETAPIE CYKLU OD ZIARNA DO STOŁU.

Weryfikujemy jakość i zapewniamy wysoką identyfikowalność produktów. Oznacza to, że, dzięki numerom partii, jesteśmy w stanie wykryć i wyeliminować nieprawidłowości na każdym etapie procesu produkcyjnego.

Na liniach produkcyjnych obowiązują restrykcyjne procedury kontroli i monitoringu, a także prowadzona jest wnikliwa analiza zagrożeń.

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

Ten serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub odczyt wg ustawień przeglądarki..